Tort Amareta

de Panacris in Torturi, 24 Noi 2011 | 5630 vizualizari

 

Acest tort a fost ales de baiatul meu cel mare pentru petrecerea lui de majorat. Cred ca piesele de rezistenta care la/u facut sa aleaga acest tort, au fost visinele din visinata!!!

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • unt 125 gr.
  • sirop de zahar 120 gr.
  • oua 4 bucati
  • faina 75 gr.
  • migdale macinate 100 gr.
  • praf de copt 1 plic
  • ciocolata sau cacao 50 gr.
  • zahar pudra 50 gr.
  • zeama de lamaie 50 ml.
  • CREMA
  • visine din visinata dezosate 500 gr
  • foi de gelatina 2 bucati
  • frisca lichida 400 gr.
  •  zahar pudra 50 gr.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amareta:

Untul se freaca spuma bine, se toarna siropul de zahar (115 gr zahar si 5 ml  apa se pun la topit pe aragaz!) si se amesteca energic. Se adauga galbenusurile de oua, faina amestecata cu praful de copt, migdalele si ciocolata rasa sau praful de cacao. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, zaharul pudra si zeama de lamaie. Se incorporeaza in compozitia de mai sus si se amesteca usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se tapeteza forma de tort cu unt si faina sau cu foaie de pergament, se rastoarna compozitia si se lasa la copt in cuptorul incins in prealabil cca. 30 de minute. Blatul se scoate dinforma si se lasa la racit.

Intre timp se lasa visinile la scurs si se pastreaza sucul lor.Frisca se bate bine cu zaharul pudra. Dupa ce s-a dizolvat gelatina in apa rece, se pune la foc mic, amestecand continuu pana se dizolva complet. Se adauga la frisca batuta si se amesteca usor pana se incorporeaza bine. Blatul racit se taie in doua, se pune peste prima foaie un strat de crema de frisca, se presara visinele, se acopera cu al doilea blat, se stropeste cu sucul ramas de la visine si se da la rece ptr 15 minute.

Se acopera tortul cu glazura de ciocolata. Am folosit noua glazura Duo de la Dr. Oekter, rapida si cu un efect deosebit. Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amareta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (22)

mena29 1

25.11.2011, 13:23

La multi ani,fiului tau!
Felicitari pentru tort

Cris2711 1

25.11.2011, 13:29

imi place mult

Panacris 1

25.11.2011, 18:29

Multumesc mult fetelor! Am fost prinsa in bucatarie ca azi fiul meu cel mic implineste 15 ani si am bucatarit si penru el ceva bun! Va urma postarea in curand!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si branza